2015: «Λούνα Πάρκ»

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση "ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ" την Παρασκευή 2 έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Είναι ένα έργο εμπνευσμένο από το μουσικό άλμπουμ του Νότη Μαυρουδή το οποίο περιέχει υπέροχα τραγούδια που τραγουδάει η παιδική χορωδία Τυπάλδου. Τα κείμενα , τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει κάνει η Όλγα Αλεξανδροπούλου, η μουσική είναι του Νότη Μαυρουδή, τα σκηνικά της Κατερίνας Μηλιαρέση, τα βίντεο και οι φωτισμοί του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Η παράσταση είναι μια μουσική επιθεώρηση για παιδιά αλλά και για μεγάλους, γεμάτη μουσική και τραγούδια, οι στίχοι των οποίων, όπως και τα κείμενα μας ταξιδεύουν στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα, στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, αλλά και σε ένα κόσμο που ονειρευόμαστε να χτίσουμε.

Ένα κόσμο ανθρωπιάς, αγάπης, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ισότητας. Έναν κόσμο που αγαπάει και προστατεύει τη φύση, έναν κόσμο που μισεί τους πολέμους και αγαπάει τα παιδιά.

Όλες αυτές τις θεατρικές εικόνες τις ζωντανεύουν στη θεατρική σκηνή 45 έφηβοι ηθοποιοί, τραγουδούν, χορεύουν και ερμηνεύουν πολλούς και ποικίλους ρόλους ο καθένας στέλνοντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης για τη γη μας, τη χώρα μας, τους συνανθρώπους μας.

Ζούμε στην εποχή της παράνοιας, της παρανομίας, της παραπληροφόρησης, της παρακμής και της παραοικονομίας. Η κρίση, μας κατέκλυσε, εξαφάνισε την ανθρωπιά μας, τα συναισθήματα, τις αρχές μας, συνέθλιψε τα όνειρά μας. Η μουσική του Νότη Μαυρουδή από το δίσκο του, «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ» και οι στίχοι των τραγουδιών του άγγιξε την καρδιά μας. Έτσι ,γεννήθηκε η έμπνευση για τη δημιουργία αυτής της θεατρικής παράστασης με τα κείμενα της Όλγας.

Στόχος μας η αφύπνιση της συνείδησής μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας, των παιδιών που θα οδηγήσουν το μέλλον αυτής της χώρας. Κι όπως λένε οι στίχοι των τραγουδιών μας: «ζούμε όλοι σ’ ένα Λούνα Παρκ του τρόμου μ’ ένα όνειρο στο βάθος του διαδρόμου».

Τραγουδάμε λοιπόν μαζί με το θίασό μας «ένας παλιάτσος είμαι εγώ, καλή σας μέρα. ξέρω να κλαίω, να γελάω, να πονώ. ξέρω να λέω την αλήθεια πέρα ως πέρα. Γι αυτό μπορώ να σας το πω..τραγούδι λέω δυνατά, ν’ ακούσουν όλα τα παιδιά, ν’ ακούσει η πολιτεία, κι απ’ το τραγούδι μου αυτό παλιάτσοι άλλοι εκατό να βγουν στην κοινωνία.

Οι θέσεις είναι αριθμημένες και εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 6 ευρώ για παιδιά, άνεργους και πολύτεκνους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα, σκηνοθεσία, χορογραφία,φωτισμοί: Όλγα Αλεξανδροπούλου

Μουσική: Νότης Μαυρουδής (τραγουδάει η χορωδία Τυπάλδου)

Σκηνικά: Κατερίνα Μηλιαρέση

Κοστούμια: Βεστιάριο Πειραματικής Σκηνής και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ

Βίντεο: Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Φωτογράφιση: Νίκος Τζαβάρας

Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος

Επιμέλεια αφίσας προγράμματος: Λέττα Πετρουλάκη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ-ΔΙΑΝΟΜΗ

1. ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ (στίχοι: Μέλπω Ζαρόκωστα)

Παλιάτσοι: Όλγα Κωνσταντακοπούλου, Μαρία Ηλιοπούλου, Καλλιόπη Μπουζιάνη

2. ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

Τραγουδούν (a capella): Καλλιόπη Μπουζιάνη,

3. ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ (στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής)

Συμμετέχει όλος ο θίασος

4. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ (στίχοι: Νανά Νικολάου)

Συμμετέχουν: Βασίλης Μπούχαλης, ΄Αγγελος Μπαχαρακάκης, Δημήτρης Κινινής, Αριστείδης Σαμπάτης, Αλκίνοος Κοτσιφάκης, Γωγώ Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Σέβη Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Τσίμπουρη, Ειρήνη Κλαπατσέα, Σταυρούλα Βούλγαρη, Ελευθερία Νικολοπούλου.

5. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ

Συμμετέχουν: Σταματίνα Φωτοπούλου, Όλια Κουρούση, Δήμητρα Λαζαρακοπούλου, Μαρία Οικονομοπούλου, Μιλένα Στεργιούλη, Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδριώτη, Ειρήνη Τσίμπουρη, Παναγιώτα Γεωργανά, Ιωάννα Κοκορόγιαννη, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Μελιάννα Μάκαρη, Θεοδώρα Καρμή, Καλλιόπη Μπουζιάνη, Κανέλλος Δημητριάδης

6. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΡΟΚ ΓΩΝΙΑ

Συμμετέχουν: Γιάννης Δίσκος, Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρης Αργύρης, Αριστείδης Σαμπάτης, Άγγελος Μπαχαρακάκης, Αλκίνοος Κοτσιφάκης, Βασίλης Μπούχαλης, Δημήτρης Κινινής, Κανέλλος Δημητριάδης, Κων/νος Αδαμόπουλος

7. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (στίχοι: Γιάννης Πανουτσόπουλος)

Συμμετέχουν: Μελιάννα Μάκαρη, Θεοδώρα Καρμή και όλος ο θίασος

8. ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (στίχοι: Άλκης Χριστοφέλλης)

Τραγουδάει a capella: Ιωάννα Κοκορόγιαννη Συμμετέχουν: Δημήτρης Αργύρης, Άγγελος Μπαχαρακάκης, Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Παναγιώτα Γεωργανά, Κανέλλος Δημητριάδης, Κων/νος Αδαμόπουλος, Βασίλης Μπούχαλης, και μέλη του θιάσου.

9. ΜΟΙΡΟΛΟΪ (στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος)

Ακούγεται το ποίημα του Νταρουίς «τα παιδιά του πολέμου»

Συμμετέχουν: Κατερίνα Βασιλάκη, Ελένη Πανταζή, Μαίρη Μιχαλάκη, Μαρία Οικονομοπούλου και όλος ο θίασος.

10. ΤΖΟΥΚ ΜΠΟΞ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Συμμετέχουν: Ιωάννα Παναγοπούλου, Δημήτρης Αργύρης Γιάννης Δίσκος, Αριστείδης Σαμπάτης, Ελευθερία Νικολοπούλου, Σταματίνα Φωτοπούλου, Ιωάννα Κινινή.

11. ΕΡΩΤΙΚΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ (στίχοι: Νανά Νικολάου)

Συμμετέχουν: Βασίλης Μπούχαλης, Κω/νος Αδαμόπουλος, Μελιάννα Μάκαρη, Δήμητρα Λαζαρακοπούλου, Γιάννης Δίσκος, Μαίρη Μιχαλάκη, Παναγιώτα Βούλγαρη, Ειρήνη Κλαμπατσέα, Ειρήνη Τσίμπουρη, Παναγιώτα Γεωργανά, Μαρία Οικονομοπούλου, Θεοδώρα Καρμή, Όλια Κουρούση, Ρουμπίνη Αγγουρά, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Σέβη Δημητρακοπούλου, Μιλένα Στεργιούλη, Σταυρούλα Βούλγαρη και όλος ο θίασος.