Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     

Ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες

 

1996 :

Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα και παρακολούθηση δύο θεατρικών παραστάσεων: «Ηλέκτρα» στο Θέατρο «ΣΗΜΕΙΟ» και «το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο Εθνικό Θέατρο.

 

1997:

  1. Συμμετοχή στη «Παγκόσμια μέρα του Θεάτρου» που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
  2. Συμμετοχή στις θεατρικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821, που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας.

          

1999 :

  1. Έκθεση θεατρικών κουστουμιών- σκηνικών- αφίσας- φωτογραφίας και άλλου θεατρικού υλικού για τα 10 χρόνια δράσης του συλλόγου.
  2. Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Σαιντ Εξυπερύ, ο συγγραφέας και ο άνθρωπος».
  3. Διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα «πολιτισμός και νεολαία» και εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας, για άνεργους φοιτητές.

 

 2001:

1.      Ίδρυση εργαστηρίου με θεατροπαιχνίδια για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

2.      Διοργάνωση Εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Αθήνα και παρακολούθηση της παράστασης «Camino Real» στο Εθνικό Θέατρο.

3.      Οργάνωση Χριστουγεννιάτικης Αγοράς με χειροποίητες κατασκευές.

 

2004 : Διοργάνωση 4μερου θεατρικού φεστιβάλ Καλαμάτας με τίτλο « Θεατροπερπατήματα στους δρόμους της πόλης » σε συνεργασία με την ομάδα «ΠΑΝΤΟΥΜ» ( θέατρο του δρόμου, παραστάσεις υπαίθριες, εργαστήρια εικαστικά και μουσικά για τα παιδιά της πόλης μας με δωρεάν συμμετοχή).

 

2005:

1.      Διοργάνωση Εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Αθήνα, παρακολούθηση της παράστασης «Πράσσειν Άλογα» και επίσκεψη στο Πλανητάριο.

2.      Οργάνωση Χριστουγεννιάτικης Αγοράς με χειροποίητες κατασκευές.

 

2006:

1.      Διοργάνωση έκθεσης Ιστορικού Αρχείου από τον Ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940, σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕ.ΠΑ.Κ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

2.      Συμμετοχή, με χειροποίητες θεατρικές κούκλες της εικαστικής ομάδας του συλλόγου στην πανελλήνια έκθεση θεατρικής κούκλας που διοργάνωσε η UNIMA (διεθνής οργανισμός κουκλοθέατρου της οποίας είμαστε μέλος)

3.      Διοργάνωση Εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Αθήνα   και παρακολούθηση δύο παραστάσεων: «Γιαπωνέζικοι κήποι» στο θέατρο ΒΙΟS και «ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ στο Εθνικό Θέατρο.

 

2007:

1.      Λειτουργία δύο τρίμηνων κύκλων με θεατροπαιχνίδια για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου

2.      Διοργάνωση εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Αθήνα και παρακολούθηση της  παράστασης «το Γαλάζιο Πουλί» στο Εθνικό Θέατρο.

3.      Οργάνωση Αγοράς με χειροποίητες κατασκευές και αντίκες.

 

2008:

1.                Λειτουργία δύο τρίμηνων κύκλων με θεατροπαιχνίδια για  μικρά παιδιά.

2.                Διοργάνωση Εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Αθήνα, επίσκεψη και ξενάγηση  στην Ακρόπολη και παρακολούθηση της παράστασης «Ρουμπελστίλσκιν» στο θέατρο ΠΟΡΤΑ.

3.                Οργάνωση σεμιναρίου κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας για εκπαιδευτικούς  και άλλους που ενδιαφέρονται σε συνεργασία με το « Θέατρο της κούκλας και τον κουκλοπαίκτη Τάκη Σαρρή.

4.                Διοργάνωση λογοτεχνικής βραδιάς με την παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέως Ζέτας Κουντούρη (Όμορφη ζωή, εκδ. Κέδρος) και της ποιήτριας Αγγελικής Σιδηρά (Αμείλικτα Γαλάζιο, εκδ. Καστανιώτη). Την εκδήλωση κόσμησε μουσικά η Αγγελική Βουλουμάνου παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας μελοποιημένα ποιήματα της Αγγελ. Σιδηρά από το συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

 

2009:

1.                Λειτουργία δύο τρίμηνων κύκλων με θεατροπαιχνίδια για μαθητές της Α΄θμιας Εκπαίδευσης.

2.                Έκθεση με τα έργα ζωγραφικής του ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Κινηματοθέατρο ΗΛΕΚΤΡΑ το Μάρτιο 2009.

3.                Επίσκεψη και ξενάγηση με τη θεατρική ομάδα στο Νέο  Μουσείο της Ακρόπολης

4.                Οργάνωση σεμιναρίου κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας για εκπαιδευτικούς και εθελοντές και άτομα με ειδικές ανάγκες του ΚΕΚΥΚΑμε Α.

 

2010:

1.                Λειτουργία 2 τρίμηνων κύκλων με θεατροπαιχνίδια για μαθητές Α΄θμιας Εκπαίδευσης.

2.                Οργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα, επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας και παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου  «Τα μαγικά μαξιλάρια της Ουρανούπολης» του Ευγένιου Τριβιζά, 28 Απριλίου 2010.

3.                Οργάνωση μουσικής εκδήλωσης προς τιμήν του συνθέτη Χρήστου Λεοντή και παρουσίαση του βιβλίου CD-DVD «Χελιδών ηδομένη» (23Ιουνίου).
              

2011:

1.                Οργάνωση 2 τρίμηνων κύκλων θεατροπαιχνιδιού για παιδιά από 4-12 χρόνων

2.                Οργάνωση εικαστικής έκθεσης με χειροποίητες κατασκευές (Δεκέμβρης).

 

2012:

1.                Οργάνωση 2 τρίμηνων κύκλων θεατροπαιχνιδιού για παιδιά από 4-12 xρόνων.

2.                Παραγωγή και παρουσίαση του C.D. με τη μουσική του Χρήστου Λεοντή «Παρωδύσσεια», που έντυσε μουσικά την παράσταση κούκλας «Οι Περιπέτειες του Οδυσσέα».

3.                Οργάνωση εικαστικής έκθεσης με χειροποίητες κατασκευές (Δεκέμβριος).

 

2013:

1.    Δύο τρίμηνοι κύκλοι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4-12 χρόνων.

2.    Οργάνωση εικαστικής έκθεσης με χειροποίητες κατασκευές (Δεκέμβριος).

3.    Οργάνωση μεγάλης μουσικής συναυλίας του συνθέτη Χρήστου Λεοντή και της ορχήστρας του συμμετείχαν οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Ζαχαρίας Καρούνης (28 Ιουλίου, Κάστρο Καλαμάτας).

4.    Συμμετοχή στη ΣΤ Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και ξενάγηση στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου (Σεπτέμβριος).

 

2014:

1.    Δύο τρίμηνοι κύκλοι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 4-12 χρόνων).

2.    Συμμετοχή στη Ζ΄ Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και ξενάγηση στα Αρχαία Θέατρα της Θεσσαλίας (Σεπτέμβριος).

 

3.    Οργάνωση Μουσικής συναυλίας με τους: Μάνο Αβαράκη, Σοφία Καμαγιάννη, Κων/νος Θεμελής, Άννυ Ονουφρίου. Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Οκτώβριος).